Aktiva Seniorer i KalmarBoken är skriven av, Gunnar Gyllenram, Lars Annerén, Conny Jörneklint och Kenneth Ottosson.
Måndagen den 13 november samlades vi för ett medlemsmöte på Stensberg, Ordf Rune kunde hälsa tre lagmän och en fotograf välkommen.
De skulle berätta om boken "Till Tings i Kalmar" som handlar om Kalmar Tingsrätt och vad som har hänt där både i dåtid och nutid.
Det hela började då Lagman Conny Jörneklint närmade sig pesioneringen och  ville ha något att pyssla med. Han tog kontakt med Gunnar Gyllenram och undrade om han hade något skrivet om Kalmar Tingsrätt.  
Gunnar Gyllenram letade fram en bunt papper från en garderob och sedan började skrivandet ta form.

  
Måndagen den 11 september kunde Ordf Rune hälsa välkommen till det första av höstens träffar på Stennsbergs Servicehus.
Den här kvällen välkomnades Distriktsläkaren Ulla-Britt Andersson från Gårdby. Ulla-Britt är botaniker och har alltid varit intresserad av växter och natur.Kvällens ämne är " Läkemedel med ursprung i naturen ". 

 
Måndagen den 12 juni var  Aktiva Seniorer samlade på Stensbergs Servicehus. Den här gången var det avslutning på Vårprogrammets aktiviteter.
Kvällens möte handlade om Vinprovning och det kan ju vara bra att få lite tips inför sommarens grillkvällar.
Vinprovnings experten Mikael och Annette Johansson från Systembolaget hade valt ut tre viner för kvällens provning. Mikael berättade att han även har haft internationella vinprovningar för att lära sig engelska.


Eva Hugosson-Koinberg, Vara
 
Santiago de Compostela, 790 km
Vid månadsmötet den 24 april kunde ordf Rune Bennarsten hälsa Eva Hugosson-Koinberg välkommen till kvällens möte på Stensbergs Servicehus.
Eva har sina rötter i Kalmartrakten och föräldrarna bor i Vickleby på Öland.
Kvällens ämne handlar om Evas pilgrimsvandring till Santiago de Compostela.
Vandringsleden heter El Camino öch är 80 mil lång. Den börjar i södra Frankrike och slutar vid atlantkusten i nordvästra Spanien vid staden Santiago de C ompostela.