Aktiva Seniorer är en ideell organisation med syfte att främja seniorers kulturella och andra gemensamma intressen.
Vi är religiöst och partipolitiskt obundna och har inte pensionärspolitiska frågor på vårt schema. Biet i vår logga symboliserar värdet av flit, bra organisation och sökande efter livets goda.

Hej på Er alla!

Glad fortsättning på sommaren.

Vi har nödsakats ändra datum på de två första inslagen i vårt höstprogram. 

Nu blir det, som följer:

4 Aug. Dagsutflykt till Stensjö By. Observera att Ni måste anmäla Er ganska snart. Dock senast 12 juli till Lars Berggren 0707 176275 eller Epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

22 Sept.  Dagsutflykt till Nordvästra Öland. Anmälan senast 1 sept. till Rune eller  Inge-Mor 0707 774135 eller 0738 22529. eller Epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Vi hoppas på överseende för detta

Styrelsen

GLAD SOMMAR!

Så är vi inne i sommaren! Denna efterlängtade årstid som tillåter lite friare tillvaro ute i naturen.

Drygt ett år har vi nu levt med pandemin inpå oss. Begränsat våra liv och vårt umgänge. Med vaccinet ser vi nu lite mer positivt på vår tillvaro. Nu skall allt bli som vanligt? Nog märks det runt omkring oss. Vi ser det tydligt. Restauranger håller längre öppettider, större publik på olika evenemang tillåts. Det känns bättre!

Jag hoppas alla Ni Aktiva Seniorer i vår förening har lyckats hålla Er friska. Att Ni ser fram emot att få träffas på våra aktiviteter igen.

I styrelsen har vi bestämt oss för att satsa på höstens träffar. Ni kommer i programbladet se att vi har lagt in träffar där Stensbergshemmets lokal inte behöver nyttjas. Vi kan inte få några löften om kommunens lokaler tillåts öppna.

I vår förening har vi varit drygt 150 medlemmar. Idag är vi osäkra på hur många vi är. Det kommer att visa sig vid nästkommande medlemsinbetalning, senast 31/1-22. Hur många vi än kommer att vara, så kräver föreningen en styrelse. Passar därför på att skicka med en vädjan: Har Du lust/intresse att hjälpa till med att driva vår förening vidare? TVEKA inte. Vi BEHÖVER Din hjälp.

Med detta sagt. Jag önskar Er alla först en trevlig Midsommar och därefter en härligt skön sommar. Passa på och njut av livet!

Rune

Ett år har gått sedan Covid-pandemin kom in i vårt liv. Otroligt mycket har hänt. Mycket i vårt liv har blivit upp och ner.

När nu vaccineringen tar fart kan vi börja se lite ljusare på framtiden. Det blir snart möjligt att släppa tag i den isolerande situation vi befunnit oss i under ett års tid nu.

Tror ändå pandemin påverkat oss. Vi kommer att vara mer försiktiga i vårt umgänge. Vi kommer vara noga med vår handhygien. Hälsa på varandra genom en kram kanske minskar…Men, vi längtar efter möjlighet att träffa vänner. Att vara ute bland ”folk”.

Styrelsen för vår förening har nu haft årsmöte. Jag hade nog förväntat mig fler svar, men vi har sammanställt de svar som kommit in.

Resultatet finns i ett protokoll. Svårigheten är dock att ha detta tillgängligt för medlemmarna. Styrelsen har därför beslutat att den som önskar, ta del av protokollet, kontaktar någon i styrelsen så ser vi till att protokollet blir tillgängligt.

I protokollet framgår att Ulla Kiellarson och Stig Johansson avsade sig styrelsearbetet. Vi kommer att sakna Ulla och Stig i vår lilla krets. Båda tillförde föreningen många idéer, stabilitet, god föreningskänsla och var dessutom härligt sociala.

Tack Ulla och tack Stig för Era insatser. Vi hoppas kunna ”dra” oss vidare i år och så småningom få in någon, eller ett par nya krafter.

Under maj månad kommer styrelsen att träffas för att planera ett höstprogram. Med tanke på ovanstående kommer vi att prioritera någon form av utomhusaktiviteter. Under senhösten, då vi vet betydligt mer om pandemin kontra vaccinering, kanske vi vågar på något inomhus.

Jag hoppas att Ni alla känner Er väl till mods. Att också Ni ser fram emot våra medlemsträffar. Om Du har idéer på teman, föredrag eller liknande så är jag tacksam för tips.

Likaså om Du eller någon Du vet har intresse för att hjälpa till med styrelsearbete hoppas jag på en signal om detta. 
Ordföranden 
Avtackning
 Så har då Ulla Kiellarson och Stig Johansson lämnat vår styrelse. Mina vänner Aktiva Seniorer! Det blir en märkbar förlust. Vi blir två färre i styrelsen. Att deras bidrag till oss seniorer dessutom varit mycket värdefull genom åren borde fått ett bättre officiellt tack. Även här kommer  "Coronan" in och begränsar oss. Så ett hembesök till båda med en blomma som tack blev resultatet.

Än en gång STORT TACK Ulla och Stig. Vi hoppas få se Er på våra framtida träffar då vi väl kommer igång igen.

Levererade av Ulla Block, Inge-Mor o Rune Bennarsten

Rune 

BÄSTA AKTIVA SENIORER.

Det är fortfarande Corona-tider!

Vi har haft en tuff senvinter, vår, sommar och höst. Nu är snart november här. I

början av månaden var vi lite till mans övertygade om att vi hade bättre kontroll över

”Coronaläget”.

MEN! Nu nås vi av helt andra signaler. Man stänger ner samhällen i hela världen.

Smittan har tagit fart igen! Vi kryper tillbaka in i våra hem! MEN, vi vet mer om hur

vi kan skydda oss från smittan. Vi tvättar och spritar händerna. Aktar oss för trängsel.

Håller avstånd och bär munskydd om vi är tveksamma. Sköter vi detta kan vi fortsätta

leva. Träffa vänner, få åt gången och ta vara på stunderna!

Styrelsen har dock varit aktiv sedan augusti, med ett möte, och ett i september. Den 2

november planerades för ytterligare ett styrelsemöte. Dock inför den oro som nu ger

sig tillkänna beslöt styrelsen att flytta fram detta möte på obestämbar tid.

Styrelsen har i höst arbetat fram ett bra vårprogram, som vi hade hoppats kunna delge

Er alla snarast. Jan/febr/mars/april/maj månad är klara vad gäller föredragshållare och

aktivitet. Problemet för oss är att finna lokaler för våra träffar. Det bestämmer vilken

aktivitet vi kan erbjuda. Om vi kan få tillgång till kaffe o. dyl.

Nu avvaktar vi någon månad för att bevaka pandemins framfart eller, hoppas, vi

tillbakagång. Kanske blir det så att kommunen vågar öppna sina lokaler för oss äldre.

Med all säkerhet kan vi säga. Den här Jul – och Nyårshelgen blir inte som vanligt.

LEV VÄL! SKÖT OM ER! FORTSÄTT LEVA!

Använd gärna vår hemsida kalmar.aktivaseniorer.com

GOD JUL

OCH

GOTT NYTT FRISKT ÅR

ÖNSKAR STYRELSEN

 

 

 

Nästa händelse

11 okt 2021
13:30 - 16:30
Åmund HOSSMO

Förbundet Aktiva Seniorer

Om Förbundet Aktiva Seniorer. Läs mer här (öppnas i nytt fönster)