Söndagen den 22 september inledde Aktiva Seniorer i Kalmar sitt Höstprogram på Stensbergs servicehus. 
Denna söndagseftermiddag kunde Ordf Rune Bennarsten hälsa välkommen till den musikgrupp som intagit scenen, Christer Svensson, klaviatur. Jill Mcvittny-Östberg, sång o rytm. Anke Decker, blockflöjter. Bengt Eklund, sång o gitarr. Konstantin Shakov, violin.  De skulle framföra musik av de 4:bena, Bach, Björn, Benny o Beatles. 

Christer Svensson presenterade de olika musikstyckena under kvällen. Det första musikstycket var en overtyr där vi fick höra musik av de fyra 4:bena.
Christer berättade att Björn föddes på Hissingen i Göteborg men sedan flyttade familjen till Västervik och där började Björn sitt intresse för musik. Den första orkestern han var med i hette West Bay Singers. Gruppen vann några talangtävlingar och Stickan Andersson upptäckte dem och då bytte de namn till Hotenanny Singers.

Därefter spelades melodin Sjuttond Balladen och därefter berättade Christer om Frida. Hon föddes 1941 i Narvik och eftersom pappan var tysk soldat fick familjen dåligt rykte  och Frida  flyttade då med sin mormor till Eskilstuna. Frida var en duktig sångerska och karriären började när hon fick kontakt med Charlie Norman.

ABBA gav ut sitt sista album 1981. Redan då hade Björn och Benny börjat skriva på musikalen Chess och vi fick lyssna på melodin Chess.

Bengt Eklund presenterade Beatles och vi fick höra Låten Pennylane. Den beskriver alla hantverkare och entrepenörer som fanns i Pennylane området.

Nästa B att presenteras var Bach. När han dog i Leipzig var han känd som en berömd organist. Först hundra år senare framförde Mendelssohn hans musik och det gjorde att fler och fler började spela hans kompositioner. Vi fick lyssna till musikstycket Jesus in der ......

Musikanterna fortsatte och vi fick lyssna till Yeasterday av Poul McCarty.

Benny Andersson fick ett dragspel när han var 6 år och kom såsmåningom med i orkestern Hep Stars.
I början av 1990-talet kom Musicalen Kristina från Duvemåla och vi fick höra ett potpuri av melodierna, Duvenåla hage, Ljusa kvällar om våren och Hemma.

Nästa melodi vi fick höra var, Mamma Mia. Den skulle få oss att tänka på Agneta. Hon föddes i Jönköping och började tidigt spela piano. Hennes första låt var, Jag är så kär och den kom på förstaplatsen på Svensktoppen.
Agneta skrev mängder av låtar och spelade själv in melodierna. Little Gerhard var den som först tog kontakt med henne.

Bengt Eklund berättade vidare om en rymdsatelit som sändes upp 1977 för att kretsa runt jorden. Med i farkosten finns musik av Bach. Syftet är att någon där ute skall fånga upp musiken och kunna lyssna till den.  

björn och Benny träffades första gången 1966. ABBA hade inga problem med pengar och därför fick vi höra låten, Money Money.

Innan konserten var slut lyssnade vi till, Something och All you need is love.

Ordf Rune tackade musikanterna för en härlig musikupplevelse. De fick mottaga varsin blomma som tack för det fima arrangemanget.
Många av Aktiva Seniorers medlemmar och deras bekanta kom för att lyssna till den fina konserten.
Stig J / Ulf N