Tisdagen den 20 januari hade Aktiva Seniorer sitt första möte  på det nya året. Ordf Jan Eriksson hälsade välkommen och önskade en god fortsättning på det nya året.

tommy o MitaTommy och Mita från Friskis & Svettis

Ett särskilt välkommen riktades till Mita och Tommy som vi bett komma till kvällens möte på Stensberg. Avsikten med deras närvaro är att de ska berätta om verksamheten på Friskis & Svettis.

Nästan varje dag kan vi läsa i tidningen och höra om hur värdefullt det är med regelbunden motion och rörelse för kroppen.
Ett känt begrepp är att man aldrig blir för gammal för att börja röra på sig och aktivera sina muskler.

Mita som är verksamhetschef på Friskis & Svettis berättade om aktiviteterna som förekommer i det som en gång var Kalmar Chokladfabrik.

Friskis &Svettis i Kalmar är en idrottsförening och det är den största i sydöstra Sverige. Där finns möjlighet till 47 olika träningsformer på en yta av ca 3000 kvm varav 1000 kvm är gym och multihall.
Föreningen har närmre 7000 medlemmar och för att verksamheten ska fungera är 200 funktionärer beredda att hjälpa till. Antal anställda är 11 personer.

Friskis & Svettis motto är att du skall träna med ett leende. Det ska vara roligt att gå till träningshallen och du ska känna lust och glädje när du gör dina övningar. Antingen i en större grupp eller för dig själv. Att se hur andra tränar eller att fråga ledarna ger också stimulans till ökad träning.

Vi är en grupp på Friskis & Svettis som successivt har lärt känna varandra och som vi idag ser som ett socialt nätverk. Tre dagar i veckan samlas vi för att träna någon timme och därefter fikar vi tillsammans och pratar en stund.
Alla kan inte vara med varje gång men kl 07,00, måndag, onsdag och fredag finns de flesta av oss beredda för ett träningspass.
Det senaste halvåret har onsdagsmorgonen  blivit ett tillfälle för gruppträning, då vi gemensamt gör olika övningar, det kallas "Cirkelfys". En rolig träningsform där gemenskapen ger ökad glädje och stimulans,

Vid fikapausen berättade ordf. om den nya Boule-hallen som Torbjörn Håkansson har gjort i ordning vid Sandra. Tisdagar och torsdagar kl 10,00 - 12,00 är hallen öppen för Aktiva Seniorers medlemmar. SPF och PRO använder också lokalen och där finns många banor.
Tanken är att framöver välja en gemensam styrelse för alla aktiva föreningar.Efter pausen berättade Tommy och visade exempel på hur kroppen reagerar  av träning och motion.


Tommys berättelse om ökad rörlighet avslutades med en praktisk övning.

 

 

Ordf tackade Mita och Tommy för deras trevliga och intressanta berättelse om hur viktigt det är att röra på sig.

Bild o text
Stig J