Aktiva Seniorer i Kalmar

Orkidévandring vid Gråborg 27 maj 2019 

Ett tjugotal medlemmar ur Aktiva Seniorer i Kalmar träffades vid Ekudden för samåkning till Gråborg. Där mötte oss förutom fler medlemmar från Öland också Thorsten Jansson, vår guide för dagen. Thorsten Jansson är journalist och började sin bana på Västerviks tidning. På 70-talet kom han till tidningen Östra Småland. Där slutade han 1995-96 och har sedan dess arbetat som konsult åt Länsstyrelsen och Högskolan med att skriva böcker och utarbeta broschyrer mm. Emellanåt skriver han också artiklar i Barometern om sådant som händer och engagerar i naturen.


Jan Mikaelsson
Sommarveckorna försvinner i rask takt och det är inte länge sedan vi hade våravslutning på Stensberg  med en trevlig Vinprovningskväll.
Nu är det än en gång dags att börja med höstens aktiviteter.
Måndagen den 28 augusti stod ett antal  resenärer och väntade på tre olika platser. Några i Färjestaden,en grupp  vid Bovieran och Rasta. Alla väntade på Leif som skulle komma med sin buss från Gårdby för att hämta oss för en dagsutflykt där slutmålet var Orrefors Jaktstuga i Höneström.
Rune hälsade oss välkommen på bussen och informerade om dagens utflykt.
Vi åkte först till Nybro för att hämta guiden och geologen Jan Mikaelsson som skulle följa med oss på vår  rundtur. Jan M har tidigare varit lärare p Linnèuniversitetet. Vi har haft glädjen att ha Jan med oss vid andra tillfällen. Bl a när vi för några år sedan blev guidade i Gillberga stenbrott på Norra Öland.


Foto Jan-Ove Enquist
En hälsning från Styrelsen som hoppas att alla har haft en skön  sommar sedan vi sist möttes vid en trevlig Vinprovningskväll i början av juni.
Vi vill nu hälsa välkommen till Höstens program som startar den 28 augusti. Då reser vi till Orrefors Jaktvilla som ligger i Målerås.
Reseledare och guider under dagen är Jan Mikaelsson och Torsten från Uppvidinge Kommun.
Anmälan på vanligt sätt till Rune. Programmet för dagen finns på Hemsidan och i det utskickade programbladet.
Hjärtligt Välkommen!