Aktiva Seniorer i Kalmar


Jan Mikaelsson
Sommarveckorna försvinner i rask takt och det är inte länge sedan vi hade våravslutning på Stensberg  med en trevlig Vinprovningskväll.
Nu är det än en gång dags att börja med höstens aktiviteter.
Måndagen den 28 augusti stod ett antal  resenärer och väntade på tre olika platser. Några i Färjestaden,en grupp  vid Bovieran och Rasta. Alla väntade på Leif som skulle komma med sin buss från Gårdby för att hämta oss för en dagsutflykt där slutmålet var Orrefors Jaktstuga i Höneström.
Rune hälsade oss välkommen på bussen och informerade om dagens utflykt.
Vi åkte först till Nybro för att hämta guiden och geologen Jan Mikaelsson som skulle följa med oss på vår  rundtur. Jan M har tidigare varit lärare p Linnèuniversitetet. Vi har haft glädjen att ha Jan med oss vid andra tillfällen. Bl a när vi för några år sedan blev guidade i Gillberga stenbrott på Norra Öland.


Foto Jan-Ove Enquist
En hälsning från Styrelsen som hoppas att alla har haft en skön  sommar sedan vi sist möttes vid en trevlig Vinprovningskväll i början av juni.
Vi vill nu hälsa välkommen till Höstens program som startar den 28 augusti. Då reser vi till Orrefors Jaktvilla som ligger i Målerås.
Reseledare och guider under dagen är Jan Mikaelsson och Torsten från Uppvidinge Kommun.
Anmälan på vanligt sätt till Rune. Programmet för dagen finns på Hemsidan och i det utskickade programbladet.
Hjärtligt Välkommen!

 

      Vi tycker alla att tiden försvinner så fort. Måndagen den 7 december var det åter dags för en årsavslutning. Denna kväll hade vi valt att samlas på Kalmar Läns Museum. Närmare bestämt Café Ångkvarnen.
Länsmuseet har en permanent utställning om konstnären Jenny Nyström och det fick vara temat för vårt besök på museet.
Inför kvällen hade vi beställt skinksmörgås med dricka därtill och när vi kom upp till fjärde våningen hade Caféföreståndare Yvonn Söderholm ordnat så att det bara var för oss att alå oss ner vid de fint dukade borden och börja äta.

Emma Agelin-Holmén o Tina Lindström
Efter en timme med  trevlig samvaro och god mat, prat och lotteridragning fick vi besök av Emma Agelin-Holmén som hälsade oss välkomna till Jenny Nyström kvällen. Några minuter senare kom Tina Lindström som för kvällen var klädd i tidsenliga kläder från den tid då Jenny Nyström var verksam i Kalmar. Vi var ganska många från Aktiva Seniorer som hade kommit till Muséet  den här kvällen för att få veta mera om Jenny Nyström. Vi blev därför indelade i två grupper för att på bästa sätt kunna lyssna ordentlig.