Tisdagen den 9 juni gjorde vi ett studiebesök på Ekerums Konsthall. Mötesplatsen var vid konsthallen och där träffades vi för att få lite information.
Ordf hälsade välkommen till Ekerum där solen värmde från en molnfri himmel.
Medan vi var samlade informerade Rune om den kommande höstresan till Berlin, Spreevald och Dresden. De som vill följa med bör snarast anmäla sig till Rune.

1993 flyttade Leif Holmer Gallery från Nässjö för att etablera sig på Ekerum. Inriktningen på Ekerums Konsthall är svensk och utländsk nutida konst samt skulpturer i glas.
När vi kom in i Konsthallen möttes vi av Carolines af Ugglas konst. Hon kallar sitt färgspråk "Antidepressism".
Längre in i salen fanns konst av t ex Ronnie Wood, Kate Brinkworth, Ernst Billgren, Åsa Lindsjö, Larissa Stenlander och och Karl Valve och några fler.
På det nedre planet fanns glaskonst av Kjell Engman
 


Efter besöket i Konsthallen vandrade vi till huvudbyggnaden där restaurangen är belägen. Vid lunchen  kom vd Magnus Lagerlöf för att berätta om framtidsplanerna för Ekerums Golf o Resort.
Trots många överklaganden har en plan godkänts där ägarna är beredda att satsa på Ekerum och bygga Hotell och bostäder. Ett 20 m högt hotell skall byggas med ca 200 dubbelrum och koferansanläggningar och restauranger.
Efter lunchen skiljdes vi åt och alla var nöjda med besöket på Ekerums Golf o Resort


Magnus Lagerlöf berättar
Text o bild
Stig J