Mattias Enn

"Den förste turisten i Europa"

 

 

Under onsdagskvällen den 10 april bjöd Aktiva Seniorer in till en festkväll på Jenny Nyströmskolan. Vid 17-tiden började foajén utanför matsalen fyllas med folk och alla väntade med spänning  på vad kvällen skulle bjuda på.

Klockan halvsex samlades vi i matsalen för att smaka av det goda som kökspersonalen hade lagat till förvår del. Maten smakade bra och efter ca en timma lämnade vi borden och tog plats i aulan för att lyssna till Mattias Enn.

Ordf Jan Eriksson hälsade välkommen och antydde att det är tre  grupper som skall välkomnas  den här kvällen. Nämligen medlemmarna från Kalmarföreningen, en grupp från Karlskronaföreningen och de nya medlemmar som anslutit sig inför det här evenemanget. Därefter hälsades Estradören Mattias Enn välkommen.

Mattias Enn tackade för att han fick komma till Kalmar och underhålla oss. Han berättade att  det kändes som att komma hem. I sin ungdom bodde han i Ålem och gick i skola i Kalmar.

Vi fick vara med om en fantastisk föreställning där Mattias Enn sjöng revy- och kabarrémelodier som hörts från de stora scenerna i Europa  under första hälften av 1900-talet.

Den musikaliska resan började i Berlin och fortsatte sedan till London, Paris och Rom. Även svenska texter fick vi höra som tidigare sjungits av Ernst Rolf, Karl Gerhard och Sarah Leander.

Ordföranden tackade Mattias Enn för den fina föreställningen och vi andra var överens om att det hade varit en väl genomförd festkväll.

 

         

 

         

 

         

 

         

 

         

   

Tillbaka