Studiebesök på Kalmar StadsmissionSusanne Lundström välkomnar

 


På väg in till Stadsmissionens lokaler

På tisdagskvällen den 14 oktober gjorde Aktiva Seniorer ett studiebesök på Kalmar Stadsmission. Eva Gottmo presenterade vår grupp för personalen och därefter berättade Susanne Lundström om verksamheten som Stadsmissionen bedriver i Kalmar.


 


Susanne Lundström och Diakon Katarina Borgemo


Kalmar Stadsmission är en ideell organisation som startade 1998.
Den bedriver daglig verksamhet under namnet Lotsen,  i Bremerska huset på Södra Långgatan. Lokalerna skall vara ett "vardagsrum för dem som inte har något vardagsrum". Dagligen kommer ca 50 personer till Stadsnissionens lokaler och där blir de mottagna av anställda och volontärer som vill ge dem en meningsfull tillvaro och en  bättre livssituation.
Statsmissionen annoordnar också andaktsstunder och utflykter
Kalmar Stadsmission erbjuder 5 verksamhetsområden.


 Handtaget har sitt ursprun i Lotsen och  erbjuder deltagarna arbetsprövning för att ge dem möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden. Via kontakter får de prova på enklare arbetsuppgifter i samhället.

Ateljen ger meningsfull sysselsättning till kvinnor. Här har de förmåga att visa sin kreativitet genom att sy tygkassar, dekorera kuddar eller måla tavlor.
Här kan också  utsatta kvinnor få en lugn tillvaro och bryta ensamhet och isolering..

Second Hand på Wissmarsvägen har blivit en stor framgång. Här tar man emot möbler, kläder och andra föremål som sedan säljs i butiken. De som jobbar här får samtidigt en bra träning i butiksarbete och lagerhantering.

Garderoben som finns på Wissmarsvägen 3 erbjuder ett brett sortiment av Second Hand kläder och Accessoarer till förmånliga priser. Personalen får också god butiksvana och klädeshantering.

 

 


Vardagsrummet

 


Besök i Ateljén
 


Den här bilden och bilderna nedan visar föremål som ateljéns kvinnliga besökare
har tillverkat eller bearbetet på något sätt
En brynja gjord av ölburkens kapsyl

 

 


 Den här grinden finns i Bremerska huset och fanns tidigare i  Ryssby kyrka före branden 2001.

Kvällen avslutades med att vi blev bjudna på kaffe och kaka och som tack för detta lämnade var och en, en gåva på 50 kr till Stadsmissionens verksamhet.

 

Stig J

Tillbaka