Öjvind Kårstad

Varför gör det ont - vad gör man?

 

            

Vid torsdagskvällens samling på Stensbergshemmet kunde ordf hälsa den norske smärtläkaren Öjvind Kårstad välkommen till en fullsatt salong. Många hade kommit för att lyssna till vad doktorn skulle berätta om.

Dr Kårstad har vikarierat på vårdcentralen i Högsby. Där har han blivit känd och omtyckt för sin förmåga att lindra smärtor i kroppen.
Vid flera tillfällen under kvällen upprepade doktorn att en smärta någonstans i kroppen beror på att en muskel trycker på en nerv och då gör det ont. Med hjälp av massage kan man massera muskelknutorna och därmed minskar trycket på nerven och smärtan avtar.

 

              

Ett trevligt och oväntat inslag under kvällen var den vackra sången vi fick lyssna till då den " Lilla kören " framträdde. Det är en avknoppning av en större kör under ledning av Monica Strömqvist. Vi fick höra många fina vårsånger och därefter tackade Barbro för deras trevliga framträdande.

 

 

 

 

 

 

 Innan kvällen avslutades fick vi möjlighe  att ställa frågor till doktorn. Många passade på att få en diagnos på sina krämpor och några kunde också få prova på massage för att lindra smärtan i t ex ett ben.

Om någon vill få hjälp eller har några frågor till  Dr Kårstad så erbjöd han sig att hjälpa till på något sätt.
Vi har ingen adress till honom men kanske det går att använda sig av Googl´s för att hitta hans adress.
Det kan också hända att han blir kvar i länet ytterligare någon tid.

Tillbaka