Island

med Aktiva Seniorer

till Vulkanernas och Sagornas Ö

och med Christer som reseledare

 

 

Preliminärt program (dagarnas inbördes ordning kan ändras): 

20/9                  

Avresa från Kastrup kl. 14.00. Flygtiden till Island är ca 3 timmar och vi landar på Island ca 15.10 (två timmars tidsskillnad). Vi börjar med att köra till Blå Lagunen för ett bad i det 40-gradiga vattnet. Härifrån tar vår reseledare oss till hotellet, fyrstjärniga hotell Natura. Middag på hotellet 

21/9

08.30-ca 16.30 Utfärd ”Gyllene Cirkeln” till Islands mest berömda sevärdheter, Geysir, Gullfoss, Tingvalla mm. med lunch på egen bekostnad vid Geysir. I kväll middag i ”Gamla stan” på Reykjaviks äldsta restaurang.

22/9

08.30-ca 17.30 Idag gör vi en stadsrundtur innan vi gör lunchpaus (på egen bekostnad) i Reykjaviks mest spektakulära byggnad, glaskupolen Pärlan. Därefter fortsätter vi med en utfärd till Haldór Laxness museum och Álafoss ullspinneris fabriksbutik. Álafoss fabriksbutik är också ett litet lokalt konsthantverkscentrum med verk av såväl glaskonstnärer, keramiker och bildkonstnärer. Här kan man även handla tröjor, plädar, garn mm till mycket lägre priser än inne i Reykjavik (i butiken tar man emot alla vanliga kreditkort). Därefter kör vi till Reykjaviks största badanläggning, med bl.a. Islands världsberömda Heitur pottir (varma badgrytor, det finns här fyra st. med olika temperaturer) där vi njuter av det varma vattnet. Middag på hotellet. 

23/9

08.30-ca 15.30 utfärd till bl.a. Snorri Sturlusons Reykholt med Snorris varma källa som är den äldsta kända i Island. Därifrån kör vi till det spektakulära lavavattenfallet Hraunfossa samt till Islands största varmvattenkälla, Deildartunguqver innan vi kör till Borgafjördur för lunch på egen bekostnad. Härifrån vänder vi hemåt (obs att bussen på hemväg från utfärden stannar i Gamla Stan för de som ev. vill shoppa mm). Middag på hotellet.

24/9
10.00 avfärd från hotellet till flygplatsen där flyget avgår 13.15 (obs att allt, tax freebutiker, bank mm är öppet vid denna tiden på flygplatsen)

 

Rabatt drygt 2.000:- jämfört med ordinarie pris 

Pris/person i dubbelrum: 8.485:-

Enkelrumstillägg: 1.000:- 

Priset beräknat på max. kursen 1.000 ISK = 65 SEKI priset ingår: 

·        Flyg och flygskatter Island t/r samt transfer med

     egen buss t/r flygplatsen - hotellet

·        Fyra nätter på fyrstjärniga hotell Natura

·        Frukostbuffé

·        Besök vid Blå Lagunen inkl. badavgift och handduk

·        Fyra middagar

·        Bad i Heitur Pottir

·        Stadsrundtur samt utfärd till Laxness museet och

     Álafoss

·        Utfärd till Geysir, Gullfoss, Tingvalla mm

·        Utfärd till Snorri Sturlussons Reykholt, Hraunfossa mm

·        Vår reseledares medverkan 

 

Prel. flygtider:

Utresa:

Hemresa:

Avr. Kastrup 14.00
Ank. Island ca 15.10

Avr. Island 13.15
Ank. Kastrup 18.15

Vårt hotell:
Hotell Natura (f.d. hotell Loftleidir)
Hotell Natura, ett av tre topphotell i Reykjavik, är ett 4-stjärnigt hotell som är beläget vid Reykjavikbornas rekreationsområde med ca 15 minuters promenad till Hallgrimskyrkan (här börjar centrum). Strax intill hotellet ligger en av Reykjaviks stora sevärdheter som heter Pärlan. Hotellets 220 rum har wc/dusch, telefon, TV, radio, kylskåp, hårtork och byxpress.
Restaurangen som finns på hotellet drivs av två privata krögare och räknas sedan decennier som en av Reykjaviks bästa.

 

 

 
 
 

        Tillbaka