Aktiva Seniorer i Kalmar


 Tidig morgon! Den 10 maj åker vi, en grupp Aktiva Seniorer Kalmar! Målet är Udine i norra Italien. 40 resenärer. Ölänningar och Kalmariter. Alla är vi spända. Leif, tillsammans med hustru Ulla, kör bussen. Säkert och fint!
Första stopp är vid Ekerödsrasta där vi fikar och äter en fralla. Smakar bra! Därefter över Öresundsbron och till Pipershus, Danmark, där vi stannar till, sträcker på benen och gör vad vi behöver


Måndagen den 18 september kunde vi resa iväg på en välplanerad höstresa till Norra Tyskland. Rutinerna var som många gånger förut. Leif o Ulla kom med sin Gårdby buss till Kalmar Rasta vid halvsextiden på morgonen. Med tanke på att det krävs en del förberedelser så hade nog de flesta av oss varit igång kanske två timmar tidigare.
När alla kommit till ro på sina platser hälsade vår Ordf Rune alla välkomna på resan ner till Tyskland.
 o Ulla hälsade oss också välkomna och berättade att vi skulle ta en fikapaus vid Ekerörasten.


Vid 9-tiden måndagen den 15 maj stod en grupp från Aktiva Seniorer vid Rasta i Kalmar. Alla väntade på Leif och Ulla som var på väg från Gårdby med sin buss för att hämta upp oss för en resa till Estland och Lettland.
Alla var punktiga och bussen kom i god tid och vi kunde starta resan.
Rune och Leif hälsade god morgon och vi åkte vidare till första stoppet som blev en bussfika i Tindered. Bussfikan är ett smidigt sätt att få en enklare förtäring. Några damer har förberett med en fralla och en god kaka och Leif och Ulla serverar kaffe.

Buss avgår Kalmar c:a 0600 den 18/9. Vi kör längs E22 mot Danmark. Fikarast vid Ekerödsrasta. Vidare genom Danmark till Gedser där vi tar färjan över till Rostock. Här kan Du passa på att äta lunch. Väl i Tyskland styr vi emot Greifswald där vi är efter väl 1,5 tim. Kortare rundvandring i Greifswald.

Vidare mot Hotel Forsthaus-Damerow. Middag- övernattning.

Dag 2: Frukost. Vi åker till öns norra del. Besöker museet i Peenemünde över Tysklands hemliga raketproduktion V2 (mellan 1936 och 1944 arbetade här 15 000 man. Ingenjörer, vetenskapsmän m.fl.) Här ser vi också minnesstenen som påminner om Gustav II Adolfs landstigning 1630. Fortsatt resa till Wolgast. Lunch. Hit fördes Gustav II Adolfs lik efter Lützen 1632/1633. Besök i St.Petrikyrkan, rådhuset.

Hem till hotellet. Middag med öl/vinprovning på Banneminer Krug.

Dag 3: Frukost. Vi kör söderut till Heringsdorf. Öns största badort med Europas längsta havsbro. Här tillbringade Kejsar Wilhelm sina sommardagar. Kort visit. Vidare till polska gränsen. Besök på den stora marknaden längs promenadvägen till Swinoujscie. Här finns ALLT. Fortsatt resa till Mellenthin. Här var Johan Oxenstjierna (Axels äldsta son) slottsherre i mitten av 1600-talet. Besök i den autentiska kyrkan vid slottet. Middag på fiskrestaurangen Klein. Därefter hem till hotellet.

Dag 4: Frukost. Checkout. Hemresa. På vägen kort besök på Carl Gustav Renskjölds slott i Griebenow. (Karl XII härförare). Mycket intressant 15-hörningt kapell.

Färja kl. 1300 från Rostock. 4600 kr/p/dr. + 870 för e.r. Beräknat på 40 deltagare och 10 kr eurokurs.

Anmälan MÅSTE vara inne senast 15 juni 2017.

070-777 41 35 Rune

 När vi samlades inför Höstens månadsmöten berättade Rune om en kommande resa till Tallinn - Riga. Programmet var inte klart vid det här tillfället men trots det har Rune tagit emot ett flertal anmälningar.
Programmet har blivit klart de senaste dagarna och därför vill vi nu presentera den färdiga resplanen.
Styrelsen

 Bornholm 15-17 augusti 2016.
22 Aktiva Seniorer reste tillsammans med lika många från Färjestadens SPF avdelning.

Fikapaus
Med Gårdbybuss tog vi oss ner till Ystad där en stor Katamaranfärja skötte transporten till Rönne, Bornholms huvudort. Denna sjöresa bjöd på fint väder och tog 1 tim. och 20 min.